Uppsala energi - Vattenfall

Idag har vi besökt företaget vattenfall i Uppsala. Vattenfall AB är en av europas största elproducenter och den störta värmeproducenten. Dem har sin verksamhet främst i Sverige, Tyskland, Nederländerna men  även lite i Findland, Danmark samt England. 
Vattenfall AB ägs till 100% av svensk staten. Dem sammarbetas med samhället (uppsala) för att få så hållbar utveckling som möjligt. 
 
Tre starka miljöskäl för varför man skall välja fjärrvärme är att det är 1. energieffektivt, 2. materialeffektivt samt 3. avfalls omhändetagande. 
 
Det föreläsaren samt guiden bad källsortera samt icke slänga metaller i hushållssopporna dels för att metallerna ej förbränns tillsammans med sopporna utan dem "ligger" där och förstörs ej. detta innebär att metallerna är "ivägen" för dem sopporna som skall förbrännas. 
 
 Besöket på vattenfall var väldigt lärorikt samt intressant. Avfall kommer ständigt finnas och man måste komma på nya samt miljövänligare lösningar hela tiden. Dock så anser jag att Vattenfall är var väldigt duktiga på att tänka på miljön. Dem tänker verkligen på avfalls omhändetagandet.   Det glädjer mig! 
 
 
Det var fotoförbud inne i vattenfall så det fanns inte mycket att fotografera under detta besök. 
 
Våran blåa abonnerade buss.
Bussen hade mörkt glas. Detta ansåg jag vara väldigt bra eftersom man blev snabbt sömnig och somnade under bussresan, därefter kunde man vara väldigt alert under studiebesöket
Under guidnings turen fick vi ha på oss "besökar-västar" samt gula hjälmar.
Det fanns extremt många containrar. På bilden ser ni MAX 10% av alla containrar.    
Dessa containrar var fyllda med avfall...ifall jag ej minns fel.     
 
Mvh 
Team Sverige

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0